Vulkánkitörés

Sűrű, fekete füst mindenütt - kitört az Agung vulkán

Négyezer méteres magasságba lövellt a hamuoszlop.

2017.11.26 10:51ma.hu
hirdetés

Szombat este egy alkalommal, vasárnap pedig még háromszor tört ki az Agung vulkán Bali szigetén. A hamu 4000 méteres magasságba jutott el a kráterből. Sűrű füst gomolyog a környéken, ám Bali repülőtere egyelőre zavartalanul működik.

Az Agung még szeptemberben, mintegy fél évszázadnyi szunnyadás után kezdett feléledni. Azóta 25 ezer embert telepítettek ki a környékéről. A legmagasabb fokú riasztás van érvényben azóta is.

1963-ban tört ki legutóbb, akkor 10 kilométeres magasságba lövellte ki a hamuoszlopot. A több mint 3 kilométeres vulkán akkori kitörésében több mint ezer ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.