Földmozgás

Hatalmas földrengés volt - szökőár a Csendes-óceánon

A Richter-skála szerinti 7,3-as erősségű földmozgás rázta meg Új-Kaledónia térségét és azóta is folyamatosak az utórengések.

2017.11.20 06:51ma.hu

A Richter-skála szerinti 7,3-as erősségű földrengés volt hétfő hajnalban a Csendes-óceánon az új-kaledóniai Loyalty-szigetektől 80 kilométerrel keletre, és ez szökőárt váltott ki Új-Kaledóniánál és Vanuatunál - jelentették hírügynökségek.

A csendes-óceáni cunamijelző központ előrejelzése szerint egy méter magas hullámok érhetik Új-Kaledónia partjait, és ennél valamivel kisebbek Vanuatuét. Elképzelhető, hogy az első hullámok nem a legnagyobbak lesznek - figyelmeztetett a központ.

A földrengés közép-európai idő szerint vasárnap 23 óra 43 perckor történt. Ennek hatására a központ cunamiriadót rendelt el 300 kilométeres körzetben.

Az utolsó 10 rengés a térképen


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.