Újabb vészjósló látomások

Hawking szerint tűzgolyóvá változtatjuk a Földet

A világhírű fizikus szerint el kell hagynunk a bolygót, ha fenn akarunk maradni.

2017.11.08 13:55ma.hu

Stephen Hawking a Pekingben tartott Tencent Web Summit konferencián osztotta meg vészjósló gondolatait. A világhírű tudós szerint 600 éven belül tűzgolyóvá változtatjuk a Földet, ami lakhatatlanná válik.

Hawking a robbanásszerűen növekvő népességben, valamint az emberiség csillapíthatatlan energiaéhségében látja a fő problémát. Ha ezeket nem sikerül orvosolni, sorsunk megpecsételődhet.

A fizikus nem is táplál túl nagy reményeket, úgy véli, egyetlen esélyünk a fennmaradásra, ha elhagyjuk a bolygót. Szerinte nem is kellene túl "messzire" mennünk, a legközelebbi csillagrendszer, az Alfa Centauri ideális új lakhely lehetne.

A 4,7 fényévnyire található csillagrendszer felderítését egy nanoméretű űrhajóval oldaná meg. Ennek kifejlesztéséhez közös projektet hívtak életre egy orosz milliárdossal, Jurij Milnerrel. A projekt neve Breaktrough Starshot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.