Állatvédelem

Börtöbe küldenék a ritka hópárduc gyilkosát

Aláírásgyűjtésbe kezdtek az állatvédők.

2017.11.07 13:21ma.hu

Internetes petíciót indított a tigrisek és más egzotikus állatok védelméért küzdő Tera International nevű szervezet. Az szeretnék elérni, hogy az alábbi nagy felháborodást kiváltott fotón szereplő férfit elítéljék, börtönbe zárják. A Soudy becenéven ismert vadász nyakában egy halott hópárduc látható. Valahol Közép-Ázsiában lőhette le az állatot.

A hópárducok ritka nagymacskák, a természetben csupán néhány ezer példány él belőlük. A hópárducok testének, vagy testrészeinek birtoklása illegális, az Egyesült Államokba szállításuk pedig szövetségi bűncselekmény.

Az állatvédők a fentiek alapján, társadalmi nyomással arra akarják rábírni a hatóságokat, hogy Soudy, vagyis Hossein Golabchi kapjon súlyos börtönbüntetést. Olyan súlyosat, ami a többi vadászt is elrettentené az védett, kihalás szélén lévő fajok lelövésétől.

A petíciót két hét alatt több mint 100 ezer ember írta alá.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.