Kárenyhítés

Olaszországi földrengések: 1,2 millió eurós támogatást ad Brüsszel

Mintegy 1,2 milliárd euró (370 milliárd forint) támogatást nyújt az Európai Bizottság az olaszországi földrengéskárok enyhítésére az uniós szolidaritási alapból.

2017.10.25 16:04MTI

A tájékoztatás szerint Olaszország már a napokban megkaphatja ezt az összeget, amelyet még nyáron hagyott jóvá a bizottság, válaszul az országot sújtó tavalyi és idei földrengésekre.

Ezt az 1,2 milliárd eurót, amely az alap történetében valaha mozgósított legnagyobb összeg, romeltakarításra és újjáépítésre, a rászorulók elhelyezésére, illetve a helyi gazdaság felpörgetésére és a kulturális örökség részét képező helyszínek megóvására fogják fordítani.

"Ezzel eleget teszünk ígéretünknek, miszerint támogatni fogjuk Olaszországot az újjáépítésben" - mondta Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos.

Hozzátette: tanulmányozzák a lehetőségét, miként segíthetnék hatékonyabban a tagállamokat az egyre gyakoribbá váló természeti katasztrófák kezelésében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.