Erdőtűz

Több mint 35 ezer hektárnyi zöld terület pusztult el Galíciában

Az idei év legsúlyosabb természeti katasztrófájának tartják a múlt hétvégén keletkezett erdőtüzeket, amelyekben négy ember vesztette életét.

2017.10.19 13:59MTI

Több mint 35 ezer hektárnyi zöld területet pusztítottak el az elmúlt napokban az erdőtüzek Galiciában - jelentette a helyi kormányzatra hivatkozva a spanyol sajtó csütörtökön.

A Spanyolország északnyugati részén fekvő autonóm régióban az idei év legsúlyosabb természeti katasztrófájának tartják a múlt hétvégén keletkezett erdőtüzeket, amelyekben négy ember vesztette életét.

A hatóságok csütörtökön azt közölték, hogy aktív tűz már egy sincs, de 17 helyen még tartanak az oltási munkák.

Galiciában található Spanyolország erdős területeinek 45 százaléka, minden évben itt fordul elő a legtöbb erdőtűz. 2017 első kilenc hónapjában összesen 12600 hektár vált a lángok martalékává.

Az adatok szerint az elmúlt 11 évben az idei a második legrosszabb év az erdőtüzek okozta károk szempontjából. 2006-ban október közepéig csaknem 96 ezer hektárnyi zöld terület pusztult el erdőtüzek miatt Galiciában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.