Spanyolország

Már nem fenyegetnek lakott területeket az erdőtüzek Galíciában

Az oltási munkákat segíti a megváltozott időjárás, eleredt az eső és elült az erős szél, amelyet a Brit-szigetek irányába tartó Ophelia hurrikán okozott.

2017.10.17 13:04MTI

Már nem fenyegetnek lakott területeket az erdőtüzek Galíciában - közölték a hatóságok kedden.

Hétfőn az ország észak-nyugati részén található autonóm régióban 105 helyszínen pusztítottak a lángok, kedd kora délutánra ezt sikerült 53-ra mérsékelni.

Az oltási munkákat segíti a megváltozott időjárás, eleredt az eső és elült az erős szél, amelyet a Brit-szigetek irányába tartó Ophelia hurrikán okozott.

Galíciában csütörtökig hivatalos gyász van érvényben, mert az erődtüzekben négy ember meghalt.

Hétfőn a helyszínre utazott Mariano Rajoy spanyol kormányfő is, aki szándékos gyújtogatásról beszélt.

A szomszédos Asztúriában, Kasztília és Leónban is küzdenek az erdőtüzekkel, előbbiben 21, utóbbiban négy helyszínről érkeztek jelentések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.