Katasztrófa

Már 40 halálos áldozata van a kaliforniai tűzvésznek

Körülbelül 300 embert eltűntként tartanak nyilván.

2017.10.15 09:51MTI
hirdetés

További több száz lakost űztek el otthonukból a bozóttüzek szombaton Észak-Kaliforniában. A 160 kilométer szélességben terjedő tüzek elértek újabb borpincéket és Sonoma történelmi város szélét.

A kitartó szél miatt gyorsan terjedő tűz szombatra virradó éjjel már felemésztett több épületet Sonoma határában, amikor a tűzoltóknak sikerült megállítaniuk árkok ásásával.

A tüzeknek immár 40 halálos áldozatuk van a tűzoltók szombat esti közlése szerint.

Életkoruk 14 és 100 év közötti, de legtöbbjük idős ember volt. Körülbelül 300 embert eltűntként tartanak nyilván, bár a hatóságok úgy vélik, ők mind életben vannak valahol.

Mintegy százezer lakosnak kellett elhagynia az otthonát, legutóbb körülbelül háromezernek Santa Rosa városban, amely 80 kilométerre északra van San Franciscótól.

Több mint 10 ezer tűzoltó küzd a lángokkal, és a levegőből repülőgépek és helikopterek segítik őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.