Áradás

Már csaknem 60 halottja van a vietnami ítéletidőnek

A vasárnap este óta tartó heves esőzések és áradások eddig közel 330 házat semmisítettek meg.

2017.10.13 16:46MTI

Eddig 59 halálos áldozatot követeltek a Vietnam középső és északi részét sújtó áradások, amelyekben 36 ember eltűnt és 31 megsérült - jelentették a helyi hatóságok és a kormány pénteken.

Az áradások a hat érintett tartomány közül a legtöbb áldozatot az észak-vietnami Hoa Binh tartományban követelték, ahol 22 halott és 13 eltűnt személyről érkezett eddig bejelentés – írta a kormánynak elküldött jelentésében a vietnami keresési és mentési műveletekért felelős bizottság.

A beszámoló szerint a 22 halálos áldozat közül kilencen helyi idő szerint csütörtök reggel vesztették életüket azután, hogy egy földcsuszamlás betemette a házukat, amelyben éppen aludtak.

Szerdán az észak-vietnami Yen Bai tartományban négy ember eltűnt, amikor egy híd beomlott alattuk az áradás következtében – jelentette a természeti katasztrófák megelőzésével foglalkozó helyi bizottság. Az eltűntek között van a VNA vietnami hírügynökség munkatársa is, aki a természeti csapást követte figyelemmel tájékoztatás céljából.

Kedd éjszaka két határőr eltűnt azután, hogy az észak-vietnami Thanh Hoa tartományban az autójukat elsodorta az árvíz.

A vasárnap este óta tartó heves esőzések és áradások eddig közel 330 házat semmisítettek meg, a víz mintegy 34 ezer házat öntött el. A természeti csapásban több ezer állat pusztult el.

A délkelet-ázsiai ország hatóságainak elmondása szerint több mint 17 ezer embert menekítettek ki.

A trópusi ciklon következtében az elmúlt négy napban több mint 700 milliméternyi eső esett Vietnam említett részein. A ciklon éppen Laosz felé tart. Habár a heves esőzés elállt, a vietnami hatóságok további földcsuszamlások kialakulásának veszélyére figyelmeztették a lakosságot, mivel a hegyvidéki területeken túl sok víz gyülemlett fel.

Az áradások a tavalyi év során 264 ember életét követelték és 1,75 milliárd dolláros (455 milliárd forintos) kárt okoztak a délkelet-ázsiai országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.