Világvége

Ophélia lehet az első hurrikán ami elérheti Európát

Az Afrika partjainál keletkező trópusi vihar, Ophélia nem Amerika felé vette az útját, hanem egyből Európa felé...

2017.10.11 18:41ma.hu

Bár sokan kételkednek benne, a klímaváltozás első jelei voltak, hogy egyre ritkábban csaptak le hurrikánok Floridára az utóbbi 10 évben. Többnyire minden forgószél még Florida előtt általában északra, észak-keletre kanyarodott inkább. Az idei év ebben is újabb változást hozott, hiszen még egy napra előre is nehezen tudták megjósolni, merre fog éppen kanyarodni a Floridára lecsapó hurrikán.

Most viszont valóban 180 fokos fordulatot vett az időjárás! Ugyanis az Afrika partjainál keletkező trópusi vihar, Ophélia korántsem Amerika felé vette az útját, hanem egyenest Európa felé.

A várható előrejelzések a képeken láthatók. Szerencsére hideg az óceán Európa partjainál, viszont a trópusi viharok a meleg tengervízből nyerik erejüket, így talán az előrejelzéseknek megfelelően trópusi vihar rá fog szelídülni, de a hivatalos előrejelzések szerint még így is elérheti a szél sebessége a 120 kilométer per órát.





Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.