Tűzvész

Az űrből is látszik Kalifornia pusztulása

Már 15 emberéletet követelt a tűzvész, a helyzet egyre rosszabb.

2017.10.11 12:34MTI

Donald Trump amerikai elnök természeti katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította helyi idő szerint kedden Kaliforniát, ahol óriási tűzvész pusztít.

A mostani tűzvészt Kalifornia történetében az ötödik legpusztítóbbként tartják számon.

A lángok október 8-án lobbantak fel a San Francisco környékén fekvő borvidéken, s a helyzet az óta folyamatosan romlik; a tűz már 15 halálos áldozatot követelt, s a The Washington Post című napilap helyszíni tudósítása szerint az Egyesült Államok leghíresebb borvidéke, a Napa völgy csaknem teljesen a lángok martaléka lett. Egyedül Sonoma megyéből több mint 25 ezer embernek kellett elmenekülnie.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.