Tragédia

Hét éve történt a vörösiszap-katasztrófa

Pontosan hét éve ezen a napon, október negyedikén következett be Magyarország történetének legnagyobb ökológiai katasztrófája, a vörösiszapömlés.

2017.10.04 13:24ma.hu
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hét évvel ezelőtt a MAL Zrt. zagytározójának sérülése következtében kiömlő iszap gyakorlatilag elsöpörte az útjában fekvő Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A szerencsétlenségben tíz ember életét veszítette, több mint kétszázan megsérültek, köztük tizenhárom beavatkozó tűzoltó. A mentés és a helyreállítási munkálatok során százötvenhárom hivatásos és önkéntes tűzoltó, valamint polgári védelmi szakember dolgozott a katasztrófa sújtotta területen, mindannyian bátorságról és hősiességről tettek tanúbizonyságot, hiszen fáradtságot nem ismerve vettek részt a károk felszámolásán.





Napjainkban...




Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.