Elképesztő felvétel

Ilyen most Fukusima - videó

Néhányan ellátogattak az elnéptelenedett japán térségbe.

2017.09.30 10:55ma.hu

Néhány srác katasztrófaturizmus keretében ellátogatott az elnéptelenedett Fukusimába. A japán város 2011-ben szenvedett súlyos atomkatasztrófát a térséget sújtó földrengés és szökőár miatt. Három reaktorban teljes zónaolvadás történt. Négy reaktorblokk szerkezetileg károsodott. Az erőműből nagy mennyiségben kijutott radioaktív anyagok több tíz kilométeres távolságig beszennyezték a környezetet. Ezért utóbb, a Nemzetközi Nukleáris Eseményskála (INES) szerinti legsúlyosabb, 7-es fokozatba (nagyon súlyos baleset) sorolták be. Legalább 18.500 ember meghalt, közel félmillió lakost evakuáltak. Most így néz ki a város.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.