Állati

Ismerje meg Fridát, a hős keresőkutyát!

A mexikói haditengerészet méretre készült kutyaszemüvegéről és csizmáiról közismert hétéves, világos színű labradorja a túlélők utáni kutatás ösztönzésének és büszkeségének forrásává és a közösségi média sztárjává vált az elmúlt napokban - volt aki képét magára tetováltatta.

2017.09.23 13:20MTI

Frida eddigi bevetései során 12 élő ember és több mint 40 holttest helyzetét állapította meg, többet, mint bármely mexikói keresőkutya – közölte a mexikói haditengerészet helyi idő szerint pénteken. A labrador tavaly az ecuadori földrengés áldozatai utáni kutatást segítette, részt vett a két héttel ezelőtti mexikói földrengés túlélőinek megtalálásban, a 2015-ös guatemalai földcsuszamlás és a 2013-as mexikóvárosi gázrobbanás áldozatai keresésében.

Nem összegeztük még a legutóbbi természeti katasztrófában elért eredményeit, mivel még most is életek megmentésén dolgozik – közölte Armando Segura, a haditengerészet kapitánya. Fridát a keddi földrengés után a Mexikóváros déli részén összeomlott iskolához vezényelték, ahol 19 gyermek és hat felnőtt vesztette életét, de 11 gyermeket élve húztak ki a romok alól.

Miguel Angel Mancera mexikóvárosi polgármester pénteken közölte, hogy eddig mintegy 70 embert mentettek ki élve a keddi földrengés romjai közül a fővárosban. Minden energiánkat a túlélők utáni kutasára fordítjuk a továbbiakban is – hangsúlyozta. A katasztrófavédelem legfrissebb adatai szerint a természeti katasztrófának 293 halálos áldozata van, közülük 155-en Mexikóvárosban vesztették életüket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.