HUrrikán

Szinte leradírozta az életet a szárazföldről Maria

Hatalmas erővel csapott le Maria hurrikán, amelynek útját brutális esőzések és árvizek kísérik. Gyakorlatilag az érintett szigetek víz alá kerültek.

2017.09.22 11:30ma.hu

A forgószél Puerto Ricóra még szerdán csapott le óránként 260 kilométeres széllel, csütörtökön a Dominikai Köztársaságon pusztított, a felkorbácsolt tenger hullámai elöntötték a szigetország partjait. A vihar helyi idő szerint csütörtök este közelítette meg a Turks- és a Caicos- és a Bahama-szigeteket, ahol korábban az Irma nevű szélvihar végzett hatalmas pusztítást.

Teljesen lecsupaszította a zöld növényeket a pusztító szélvihar

"Dominikán minden falut, minden utcát, minden apró zugot, minden egyes embert érintett a hurrikán. Most nincs folyóvizünk, nincs elektromos áram a szigeten. Minimális mértékű a telekommunikációs szolgáltatás. Sok lakóház menthetetlen. Nagyon sok időbe telik majd talpra állnunk" - nyilatkozta a dominikai miniszterelnök, Roosevelt Skerrit, már a szomszédos Antigua szigetén, mert a körülmények miatt tévéinterjút csak ott tudott adni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.