Földmozgás

Látta már hogyan rázkódik a víz ha földrengés van?

A Richter-skála szerinti 7,1-es mexikói földmozgás így néz ki a vízen.

2017.09.19 23:28ma.hu

A mostani földmozgás napra pontosan 32 évvel az 1985-ös nagy mexikóvárosi földrengés után történt, akkor több ezren vesztették életüket. A városban több munkahelyen az évfordulóra történő megemlékezésre készültek.

7,1-es erősségű földrengés rázta meg Mexikó déli részét. A rengést a fővárosban is érezték, rengeteg épületben keletkeztek komolyabb károk. Már az első jelentések is több halálos áldozatról szólnak, számos épületben tűz ütött ki. Csak Morelos államban 42 halálos áldozatról adott hírt az állam kormányzója. A rengés epicentruma 51 kilométer mélyen Puebla államban volt, ami szomszédos Mexikóvárossal.

A városban több munkahelyen az 1985-ös nagy évfordulóra történő megemlékezésre készültek.

A mexikói kormány felszólította a lakosokat, hogy hagyják el házaikat. Ez már a második nagyobb mexikói földrengés ebben a hónapban, a legutóbbi, 8,1-es erősségű rengésben legkevesebb 90 ember veszítette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.