Vihar

Csaknem félezer település maradt áram nélkül Ukrajnában

A heves széllökésekkel kísért zivatarok miatt hétfőre virradóra Ukrajna hat megyéjében, összesen 478 településen szakadt meg az áramellátás.

2017.09.18 11:14MTI

Az ukrán katasztrófavédelem közleménye szerint az ítéletidő eddig az ország nyugati részét érte el. A vihar fákat csavart ki, háztetőkben és gépkocsikban tett kárt, hirdetőtáblákat sodort el. Személyi sérülésekről egyelőre nem érkezett hír.

Kárpátalján, Kőrösmező településen egy kórház tetőszerkezete sérült meg mintegy 50 négyzetméteres felületen. A megyében összesen húsz fa dőlt ki a viharban. Csernyivci megyében egy bevásárlóközpont és egy iskola tetőszerkezetében tett kárt az ítéletidő, a megyében mintegy 50 fát csavart ki a szélvihar.

Hmelnickij megyében 187 településen szakadt meg az áramellátás, Ternopil megyében 114, Csernyivci és Ivano-Frankivszk megyékben 73, illetve 70, Kárpátalján pedig 33 településen. Az áramszolgáltatás helyreállításán jelenleg 71 brigád, összesen 186 szakember dolgozik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.