Ritkaság

Különleges rigó bukkant fel Pécsett

Fekete csuklyás hófehérke.

2017.09.13 17:01ma.hu
Fotó: Horváth Éva (Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság)

Pár hete egy leucisztikus (festékhiányos) hím fekete rigó tűnt fel Pécsett, a Tettyén. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központja körül, az igazgatóság parkolójában és a Pintér-kertben a szerencsések által megfigyelhető madár első pillantásra egyáltalán nem emlékeztet fekete rigóra. Bár a feje a megszokott sötét fekete, a teste többi részét borító tollak nagy része fehér, így beazonosítani inkább a jól ismert "rigós" mozgásáról lehet. A furcsa színezet valószínűleg a fajtársakat, és más fajokat is zavarja, mivel többször tapasztalható volt, hogy zargatták, kergették a fekete csuklyás "Hófehérkét", akinek a feltűnő tollazata miatt eleve nehezebb feladat a rejtőzködés megoldása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.