Ingrid, José és Katia

200 milliárd dollár is lehet a hurrikánok okozta kár

A legrosszabb forgatókönyv kezd megvalósulni.

2017.09.10 13:39MTI

A Karib-tengeri térségben és Észak-Amerikában tomboló hurrikánok mintegy 200 milliárd dollár kárkifizetést jelenthetnek a biztosító cégeknek - idézte a Lloyd's of London vezérigazgatóját a The Sunday Times című brit lap.

Inga Beale azt mondta, hogy a legrosszabb forgatókönyv kezd megvalósulni: a Harvey hurrikán komoly áradásokat okozott, majd megérkezett az Irma legalább 131 milliárd dolláros kárral, és ehhez hozzáadódik a hamarosan lecsapó José hurrikán rombolása. A becsült kár így akár 200 milliárd dollár is lehet – mondta a Lloyd’s vezérigazgatója.

A biztosító vezetője ugyanakkor hozzátette: bár gigászi összegeket kell kifizetni a károsultaknak, a biztosítók sem járnak rosszul, hiszen jövőre emelhetik a természeti károkra vonatkozó biztosítási díjakat.

A vasárnapi brit lap rámutatott arra, hogy miután az elmúlt években a hurrikánok nem okoztak túlságosan nagy kárt, ezért jelentősen csökkentek a természeti katasztrófákra köthető biztosítási díjak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.