Irma hurrikán

Egy hős pálmafa lett az ellenállás szimbóluma

300 kilométer/órás széllel és szakadó esővel nézett szembe, és még mindig áll!

2017.09.07 07:55ma.hu

A Franciaországhoz tartozó Saint-Barthélemy székhelyén, Gustaviában áll ez a magányos pálmafa. Több ezren nézték élőben a webkamerán mikor az Irma hurrikán lecsapott a területre. Bár 300 kilométeres széllökésekkel, és ömlő esővel nézett szembe, a pálma végig kitartott. A kameraképen végig látni lehetett, hogy nagyon hajladozik, de csak azért sem adja meg magát.

Mondanunk sem kell, ez a pálmafa lett az internet új sztárja, az ellenállás szimbóluma lett a vihar sújtotta karibi térségben. Még nevet is kapott: Hectornak nevezték el a trójai herceg után. Bár a trójai hős nem élte túl a görögök viharát, ez a növény még mindig áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.