Tombol a vihar

Az Irma hurrikán miatt kell kitérőt tennie Ferenc pápának

A karibi térségben tomboló Irma hurrikán miatt meg kellett változtatni Ferenc pápa kolumbiai repülőútjának tervezett útvonalát.

2017.09.06 14:10MTI

Az egyházfő szerdán indult Rómából Kolumbiába, ahol a több mint fél évszázados fegyveres konfliktust lezáró békemegállapodás minél szélesebb körű támogatására igyekszik majd ösztönözni az embereket.

Ferenc az Alitalia olasz légitársaság gépével eredetileg Puerto Rico fölött repült volna át, ám az elmúlt száz év egyik leghatalmasabb vihara, az Irma hurrikán miatt a gép dél felé, Barbados, Grenada és Trinidad felé kénytelen kerülni, hogy eljuthasson Bogotába.

Az Irma hurrikán várhatóan szerdán éri el Puerto Ricót, várhatóan óránkénti csaknem 300 kilométeres sebességű széllökésekkel.

A katolikus egyházfő öt napot tölt majd Kolumbiában. Pápává választása óta ez a huszadik külföldi útja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.