Hurrikán

Felrobban az elárasztott Houston melletti vegyi üzem

Állítólag semmiféle módon nem lehet megakadályozni a robbanást, ami majd erőteljes tüzet is okoz.

2017.08.31 07:57ma.hu
Szebb napokban a gyár

Az elárasztott Houston-közeli vegyi üzem minden valószínűséggel fel fog robbanni, ami pedig komoly tűzvészt is okozhat a telephelyen.

A közelgő katasztrófa annak köszönhető, hogy a Harvey hurrikán által okozott heves esőzések miatt az Arkema gyárban leállt a tűz- és robbanásveszélyes anyagok hűtése.

A vegyi üzemet még a forgószél megérkezése előtt lezárták, de a 102 centis árvízre senki sem számított, pedig a hűtést biztosító energiaforrások hamar beadták a kulcsot. A generátorok is eláztak.

A gyárban szerves peroxidot állítanak elő. A helyszínen tárolt kemikáliák azonban magasabb hőmérsékleten veszélyessé válhatnak. Az anyagok felrobbanhatnak és erőteljes tüzet okozhatnak. Az áradás és az irányítás elvesztése miatt nincs lehetőség arra, hogy megakadályozzák az üzemi katasztrófát.  

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.