Földmozgás

Olaszországi földrengés: három testvért mentettek ki élve a romok alól

Megmentették az éjjel kimentett hét hónapos csecsemő testvéreit is.

2017.08.22 15:43MTI

Az olasz tűzoltóknak sikerült kimenteni három gyereket a romok alól az olasz Ischiában, ahol 4-es erősségű földrengés volt, ami ottontalanná ezreket, sokan megsérültek, ketten meg is haltak. A gyerekek mind testvérek, a legkisebb még kisbaba.

A 4-es erősségű földrengésben több ház összeomlott, 39 ember pedig megsérült. Az egyik házban viszont bent rekedt három gyerek, mind testvérek.

Mint arról a ma.hu is beszámolt a 7 hónapos kisbabát még éjszaka ki tudták menteni a tűzoltók. Ám a bátyjai a földrengés miatt az ágyuk alá bújtak, így nehezebb volt a katasztrófavédők dolga.

A szülők még a földrengés elején kirohantak a házból, hogy segítséget hívjanak, így ők sértetlenül megúszták a katasztrófát.

A kisbaba 7 és 11 éves testvére kimentésén hosszú órákon keresztül dolgoztak a tűzoltók. A hétéves kisifiút még reggel kimentették, a 11 éves bátyját viszont csak délután, 2 óra után tudták kiemelni a romok közül.

A tűzoltók azt mondták, hogy az elején nagyon csendesek voltak a romok alá szorult gyerekek, de később elkezdtek beszélni. Ekkor nyugodtak meg, hogy életben vannak.

A katasztrófában két nő meghalt a BBC beszámolója szerint és mintegy 2600 ember otthontalanná vált.

Ischia vulkáni eredetű sziget a Nápolyi-öböl északi részén fekszik. rendkívül népszerű a turisták körében. Jelenleg mintegy 250 ezer ember van a szigeten. Sok nyaraló viszont az utórengésektől tartva úgy döntött, hogy a tervezettnél hamarabb távozik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.