Földmozgás

Erős földrengés rázta meg a Fülöp-szigeteket

A Fülöp-szigetek az egyik legaktívabb geológiai térség, a csendes-óceáni "tűzgyűrű" mentén fekszik, ahol gyakoriak a földrengések.

2017.08.11 09:33MTI

A Fülöp-szigetek északi részén fekvő Luzon szigetén 6,2-es erősségű földmozgást mért pénteken az amerikai földtani intézet, a rengést a fővárosban, Manilában is lehetett érezni.

A földrengés epicentruma Luzontól 47 kilométerre északra volt, hipocentruma (fészke) pedig 168 kilométeres mélységben. Sérültekről, károkról eddig nem érkeztek hírek. Manilában több irodaházat és iskolát kiürítettek, amikor rázkódni kezdtek az épületek.

A földrengés erejét a Fülöp-szigeteki szeizmológiai intézet 6,3-as erejűre tette. Szökőárriadót nem rendeltek el a hatóságok, de utórengésekre még számítanak. A Fülöp-szigetek az egyik legaktívabb geológiai térség, a csendes-óceáni "tűzgyűrű" mentén fekszik, ahol gyakoriak a földrengések.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.