Éghajlatkutató

Az USA az üvegházhatású gázok kibocsátásának 15 százalékáért felelős

Ugyanakkor az amerikai cégek egy része továbbra is törekszik az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésére, nem fosszilis energiák felhasználására.

2017.08.06 08:17MTI

Az Egyesült Államok az üvegházhatású gázok kibocsátásának mintegy 15 százalékáért felelős, ilyen arányban jelenthet veszélyt az, hogy az amerikai kormány írásban értesítette az Egyesült Nemzetek Szervezetét (ENSZ) kilépési szándékáról a párizsi klímaegyezményből - mondta Mika János éghajlatkutató az M1 aktuális csatornán szombaton.

Hozzátette ugyanakkor: az amerikai cégek egy része továbbra is törekszik az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésére, nem fosszilis energiák felhasználására.

A kutató úgy vélekedett: jó hír, hogy a világ összes üvegházhatású gázkibocsátása az elmúlt három évben "nem sokat nőtt", az Egyesült Államok és Európa régebb óta csökkenti ezt a kibocsátást, amely már Kína esetében is "stagnálni látszik".

A 2015-ös párizsi megállapodás megerősíti azt a célt, hogy a Föld légkörének felmelegedését a kötelezettséget vállaló 195 ország 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.