Katasztrófa

Több mint százan tűntek el a kínai földcsuszamlásban

8 millió köbméter föld és szikla zúdult a falura és környékére.

2017.06.25 09:49MTI
hirdetés

Vasárnapra már háromezren kutattak Kínában kutyákkal és életjeleket felderítő készülékekkel a szombat reggeli földcsuszamlás esetleges túlélői után: 118 embert tartanak nyilván eltűntként.

Fotó: Reuters

A katasztrófa az ország délnyugati részén történt Szecsuán tartományban. Egy hegy lábánál lévő falu, Hszinmo 62 lakóházát temette be egészen, vagy részben. A csuszamlást - a helyi hatóság közlése szerint - feltehetően felhőszakadás okozta. A mentés során szombaton 15 holttestet ástak ki a törmelék- és sárréteg alól.

A hegyvidéki környék kedvelt a turisták körében, és a faluban egy szálloda is van, amelyben 142-en vendégeskedtek a katasztrófa bekövetkeztekor. Közülük senkinek sem esett baja.

Fotó: EPA

A helyi kormányzat közlése szerint 8 millió köbméter föld és szikla zúdult a falura és környékére.A mentés szemerkélő esőben folyik. A meteorológiai előrejelzés szerint még napokig csapadékos lesz a környéken az idő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.