Tragédia

Az autóikban égtek halálra az emberek a portugál tűzvészben

A lángok nagy erővel és "megmagyarázhatatlan" sebességgel terjedtek.

2017.06.18 10:00MTI
Fotó: EPA/PAULO CUNHA

Portugáliában 24 ember vesztette életét egy rendkívül heves erdőtűzben és mintegy húszan megsérültek szombaton.

A belügyminisztérium első, éjjeli bejelentése még csak 19 halottról szólt, de hajnalban António Costa miniszterelnök már 24 halálos áldozatról adott hírt, és azt is megelőlegezte, hogy ez a szám még tovább nőhet.

A tűz a Lisszabontól kétszáz kilométerre északkeletre fekvő Pedrógao Grande település közelében, az autóúton lepte meg őket. Az áldozatok részint füstmérgezés miatt haltak meg, mások pedig bennégtek a kocsijukban, amikor a lángok csapdájába estek, vagy később, a kórházban haltak bele a sérüléseikbe.

A halálos áldozatok mindegyike civil volt, a sérültek között vannak tűzoltók is. Több sérült állapota súlyos. A több falut is fenyegető tűz okát még nem tudják. Szombat éjjel 500 tűzoltót mozgósítottak 160 járművel.

A lángok nagy erővel és “megmagyarázhatatlan” sebességgel terjedtek – mondta a belügyminisztérium szóvivője. Marcelo Rebelo de Souza államfő és a miniszterelnök az este a helyszínre utazott.

Portugáliában szombaton a 40 Celsius fokot is meghaladta a hőmérséklet.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.