Mentik az embereket

Súlyos árvizek, szükséghelyzet Kanadában

Közel 1900 embert kellett elköltöztetni 126 településen.

2017.05.08 08:15MTI

A szakadatlan esőzések miatt súlyos árvizek alakultak ki a kelet-kanadai Quebec tartományban, közel 1900 embert kellett elköltöztetni 126 településen - közölte helyi idő szerint vasárnap a rendőrség.

Fotók: The Canadian Press

Közleménye szerint mintegy 1200 katonát vezényeltek az árvíz sújtotta térségbe.

Az egyik legsúlyosabban érintett település a Montrealtól nyugatra fekvő Rigaut városa, ahol szükséghelyzetet hirdettek. Hans Gruenwald polgármester szerint a város egyes részein kötelezővé tették a lakosság kitelepítését, a tűzoltók házról-házra járnak, hogy bebizonyosodjanak arról, mindenki elhagyta a veszélyeztetett területeket.

Montrealban is szükséghelyzetet hirdettek, miután három védőgát is engedett a víz nyomásának az északi Pierrefonds-Roxboro városrészben. A kanadai nagyvárosban eddig 220 embert költöztettek ki otthonából. Denis Coderre polgármester szerint erővel telepítik ki azokat, akik nem engedelmeskednek az evakuációs rendeletnek.

A szomszédos Ontario tartományban is bajok vannak a heves esőzések miatt, de ott stabilizálódni látszik a helyzet. Ralph Goodals közbiztonsági miniszter szerint eddig csak Quebec kért segítséget a hadseregtől, de a katonaságot - beleértve a tartalékosokat - szerte az országban készenlétbe helyezték.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.