Szakértés

Illegális bevándorlás: egyre többen jönnek Afrikából Európába

Európa önmagában hiába szeretné e célokat elérni, egyedül képtelen lesz sikert felmutatni.

2017.04.28 04:30MTI

Folyamatosan nő az Afrikából Európába tartó migrációs nyomás - mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet munkatársa az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

A kutató hangsúlyozta, a migrációs okokat csak hosszú távú tervekkel lehet kezelni, ezért fontos lenne már most lépéseket tenni ezen a téren. Szerinte ezek közé tartozhat a munkahelyek létrehozása, a politikai stabilitás támogatása és a szervezett bűnözői csoportok elleni hatékonyabb fellépés.

"Az a probléma, hogy ez nem megy a kibocsátó (...) térségek nélkül, vagyis Európa önmagában hiába szeretné e célokat elérni, egyedül képtelen lesz sikert felmutatni" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.