Pusztító időjárás

Már több mint 300 emberéletet követelt a kolumbiai meteorológiai katasztrófa

A Kolumbiát sújtó esőzés miatt az év eleje óta már 360 ember halt meg, és mintegy százan eltűntek.

2017.04.23 10:08MTI

Juan Manuel Santos, az ország elnöke azt is elmondta, hogy a meteorológiai katasztrófa több mint tízezer háztartást érint országszerte.

Mocoa városában március végén 323 emberrel végzett egy sárlavina, és 103 ember eltűnt. Az elmúlt héten pedig csaknem húszan haltak meg földcsuszamlás vagy áradás miatt a dél-amerikai ország különböző részein. Az elnök arról számolt be, hogy összesen 168 településen jelentettek földcsuszamlást, ami nem magyarázható mással, mint a klímaváltozáshoz kapcsolható jelenséggel.

Több száz emberrel végzett egy sárlavina március végén (Fotó: AFP)

“Gondoskodnunk kell a természetről, újra kell erdősítenünk, amit letaroltunk, az erdőket és a folyóvölgyeket. Ha nem állítjuk helyre őket, csak egyre több és több lesz a földcsuszamlás és sárlavina” – figyelmeztetett Santos.

A kolumbiai egyetem egyik tanulmánya szerint 385 olyan település van az országban, melyet földcsuszamlás veszélye fenyeget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.