Hidakat, kocsikat mosott el az ár

Kétszáz fölött a kolumbiai árvíz halálos áldozatainak száma

Több tucat épület megsemmisült, hidakat és gépkocsikat mosott el az ár. A halottak között sok a gyerek.

2017.04.02 09:57MTI
hirdetés

Helyi idő szerint szombaton azt közölte a vöröskereszt, hogy kétszáz fölé emelkedett a kolumbiai árvíz áldozatainak a száma.

Fotó: EPA/kolumbiai hadsereg

A szervezet összesítése szerint 206-an haltak meg, 202-en megsérültek és 220 az eltűntek száma. Több tucat épület megsemmisült, hidakat és gépkocsikat mosott el az ár. A halottak között sok a gyerek.

Az eddigi hírek 154 halálos áldozatról és mintegy négyszáz sérültről szóltak.

Fotó: EPA/kolumbiai hadsereg

A tragédia Bogotától mintegy 630 kilométerre délnyugatra fekvő Mocoában történt, amikor helyi idő szerint szombat hajnalban a heves esőzések következtében hirtelen két folyó is kilépett a medréből, és elöntötte a várost, hatalmas pusztítást okozva. Helyszíni jelentések szerint törmelék- és sárhalmazzá változtatta, a város szinte felismerhetetlen.

Az árvíz és a sárlavina sokakat álmukban ért a Caquetá folyó egyik mellékvizének jobb partján fekvő 40 ezres lakosú városban.

A kolumbiai katasztrófavédelmi hatóságok nagy erővel folytatják a mentést és az eltűntek felkutatását. Mivel még mindig sok az eltűnt, feltehetően tovább fog nőni a halottak száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.