Debbie

Ausztrália víz alá került

Döbbenetes képek: ezt hagyta maga után Debbie.

2017.03.31 12:16MTI

Tízezreket telepítettek ki Ausztráliában a Debbie nevű orkánt követő áradások miatt, és a hatóságok figyelmeztették az embereket, hogy lakott területeken is összetalálkozhatnak vadon élő állatokkal - derült ki pénteki médiajelentésekből.

AFP

Az ötfokozatú hurrikánskálán négyes kategóriába sorolt Debbie kedden csapott le az Ausztrália északkeleti részén található Queensland szövetségi államra. Az orkánt hatalmas erejű széllökések és özönvízszerű esőzések kísérték. A délnyugati irányba továbbvonuló trópusi ciklon Queensland déli részét, Sydneyt és Új-Dél-Walest sem kímélte.

Getty

Új-Dél-Wales partvidékét különösen erőteljes és hirtelen áradások sújtják, a hatóságok szerint a vízszint egyes területeken a három métert is elérheti.

AFP

Otthonuk elhagyására szólították fel Tweed Heads, Kingscliff és Murwillumbah lakóit. Queenslandben a Gold Coasthoz hasonló turisztikai célpontok is víz alatt vannak.

Reuters

Miután a mentőcsapatok lefotóztak egy partra vetődött bikacápát az egyik úton, a queenslandi hatóságok figyelmeztették a lakosokat, hogy kígyókkal és krokodilokkal is összetalálkozhatnak a víz alá került területeken.

Reuters

A cápát lencsevégre kapó Lisa Smith is meglepődött, amikor meglátta a hatalmas állatot, amely a Burdekin folyó közelében vetődött partra.

„Először azt hittem, hogy egy delfin, de mondtam is magamnak: hiszen itt nem élnek delfinek” – mesélte a brisbane-i Courier Mailnek nyilatkozó nő. „Ez egyértelműen megmutatja, hogy az embereknek nem szabad alámerülniük a megáradt vizekben, mert sohasem tudhatják, mi rejtőzik a mélyben.”

Quueenslandi tűzoltóság

Az orkán által érintett vidékeken továbbra is 50 ezer otthon van áram nélkül. A kárfelmérésben, segélyosztásban és a romok eltakarításában mintegy 1300 katona vesz részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.