Debbie

Csodával határos, hogy senki sem halt meg az ausztrál viharokban

A mentőcsapatok több mint 100 embert menekítettek ki házak tetejéről, autókból vagy erkélyekről. Több települést továbbra sem lehet szárazföldön megközelíteni.

2017.03.30 10:56MTI

Egy ausztrál tisztségviselő csütörtökön rendkívüli módon meglepőnek nevezte, hogy senki sem vesztette életét a heves széllökésekkel, özönvízszerű esőzéssel és áradással járó Debbie ciklon miatt.

News Corp Australia

A queenslandi mentőcsapatokért felelős biztos, Katarina Carroll egy helyi tévécsatornának nyilatkozva ezt annak tudta be, hogy a lakosság hallgatott a hatóságok figyelmeztetéseire.

A Debbie háborús övezethez hasonló állapotokat hagyott maga után Ausztrália északkeleti részén. A hatóságok szerint legalább 58 ezer lakás és vállalat van továbbra is áram nélkül.

News Corp Australia

A mentőcsapatok több mint 100 embert menekítettek ki házak tetejéről, autókból vagy erkélyekről. Több települést továbbra sem lehet szárazföldön megközelíteni.

Csütörtök délutánig a queenslandi mentőegységekhez mintegy 2800 segélyhívás érkezett, de a hívások azóta folyamatosak – mondta el Carroll.

News Corp Australia

Az áradás és a heves esőzés még az olyan nagyvárosok életét is megbénította, mint Brisbane. A délkelet-queenslandi iskolák közül több mint kétezerben tanítási szünetet rendeltek el az ítéletidő miatt.

Jackie Trad, Queensland miniszterelnök-helyettese elmondta: arra buzdították az alacsonyan fekvő területek lakóit, hogy az árvízveszély miatt ideiglenesen költözzenek át nagyobb tengerszint feletti magasságon található térségekbe.

News Corp Australia

Az ausztrál meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy az időjárás csütörtökről péntekre újra zord arcát mutathatja, és akár 500 milliméter csapadék is hullhat a térségben.

Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök csütörtökön felkereste azokat a területeket, ahol a Debbie a legnagyobb pusztítást végezte, és segítséget ígért az újjáépítéshez. A kormányfő azt kérte a lakosoktól, hogy a vihar utáni kockázatokat figyelembe véve tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket biztonságukért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.