WWF

"Kapcsoljunk le" egy órára!

Este, helyi idő szerint fél kilenc és fél tíz között kialszanak több nagyváros mellett Budapest fényei is a Föld órája elnevezésű környezetvédelmi akció keretében. Budapest díszkivilágítását a János-hegyről kapcsolják le.

2017.03.25 13:59MTI
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Idén a János-hegyi Erzsébet-kilátónál kapcsolják le Budapest díszvilágítását szombaton 20.30-kor. A globális kezdeményezés magyarországi főszervezője, a WWF Magyarország fejlámpás kirándulást is szervez a Normafán, a séta a Síháztól indul 19 órakor és a János-hegyi Erzsébet-kilátónál ér véget. A résztvevők és a díszvendégek ott kapcsolják le Budapest díszvilágítását, majd egyedi fotókat készítenek a lámpák fényével 60+ jelet alkotva a kilátó teraszán.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) 2007-ben indult kezdeményezése mára a világ legnagyobb önkéntes akciójává nőtte ki magát, amely 2,4 milliárd embert ér el világszerte. Tavaly 178 ország vett részt a mozgalomban, amely az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességére kívánja ráirányítani a figyelmet, illetve azokra a természeti értékekre, amelyek megóvásán az emberiség túlélése múlhat.

Az elmúlt tíz évben az éghajlatváltozás még komolyabb mértéket öltött: 2016 a legforróbb év volt az átlaghőmérsékletet tekintve, a jégtakaró a sarkvidéken az eddigi legkisebbre zsugorodott és melegrekord dőlt meg a világ számos pontján.

A WWF Magyarország mindenkit arra szólít, hogy valódi tettekkel járuljon hozzá a világméretű mozgalom hatásához és magánszemélyek mellett vállalatok, önkormányzatok és intézmények egyaránt vegyenek részt az akcióban, töltsék fel az szervezet oldalára saját kezdeményezéseiket, hogy ezzel is erősítsék Magyarországon az éghajlatvédelmi küzdelmet.

Idén este fél kilenc és fél tíz között “kapcsolunk le” egy órára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.