Csodálatos növényvilág

Titokzatos növényekre bukkantak a parkőrök

Ilyen "virághoz" hasonlót is csak mesekönyvben ha láttak.

2017.03.19 14:09ma.hu

Igen különleges, puffadt, rózsaszín pettyes növényre lettek figyelmesek Texasban az erdészek. Eleinte azt hitték valamiféle vicc, esetleg Dr. Seuss könyvéből származó díszletről van szó. Theodor Seuss Geisel német származású amerikai író, karikaturista, aki Dr. Seuss néven több mint 60 gyerekkönyvet írt rímes, verses formában, illetve rajzolt félreismerhetetlen, egyedi, kicsit rémisztő stílusban.

Nem nagyon tudták, mihez kezdjenek, ezért a közösséghez fordultak a Facebookon, hátha valaki látott már hasonló növényt. Rengetegen meg is osztották a képet, sokféle találgatás született. Végül megtalálták a valós okát a fura növénynek.

Mint kiderült, gubacsról van szó, amely növényi szövetekben kifejlődő rendellenes sejtszaporulat, illetve sejtméret-növekedés, amely valamilyen más élő szervezet (vírus, baktérium, gomba, fonalféreg, rovar, atka stb.) tevékenységének hatására jön létre. A gubacs a benne vagy rajta élősködőknek az időjárás és ellenség ellen védelmül, lakóhelyül, költőfészkül és táplálékul is szolgál. A gubacsok külső alakja nagyon különböző, csak tölgyfáról több mint 200 faj különböző gubacs ismeretes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.