Expedíció

Krumplit ehet a Marson

Nem csak hogy bejelentették a marsi küldetést, az is kiderült, hogy a burgonya bizony megterem a Vörös Bolygón!

2017.03.10 19:21ma.hu

Mesterséges marsi körülményeket hoztak létre itt a Földön, hogy megnézzék, melyik növény bírná a klímát a Vörös Bolygón. A krumpli vitte a pálmát, ugyanis nemcsak kikelt, hanem még mondhatni jól is érezte magát a marsi körülmények közepette. A kikelési projektet a NASA egy limai egyetemmel közösen hajtotta végre.

Nem csoda hát, hogy az USA már törvénytervezetbe foglalta a marsi küldetést, amely célja, hogy 2033-ig elinduljon legalább egy marsi járat emberekkel a fedélzetén. Ehhez jó sok pénz kell, Donald Trumpon múlik majd az emberiség jövője.

Étel, egészség és űrszex - ennyi kell csak a Marsig

Egy emberekből álló expedíciót eljuttatni a bolygóra a mai technológiával még nagyon kockázatos lenne. Íme a legfontosabb 5 akadály, amit az emberiségnek le kell küzdeni >>>

Mi ehető a 2030-as Mars-küldetés étlapjáról?

Az emberek többségének már az is nehézséget okoz, hogy egy hétre előre eltervezze, mit akar majd enni és ehhez elvégezze a bevásárlást. Akkor képzelhetjük, milyen nehéz lehet többévnyi reggelit, ebédet és vacsorát kifundálni a nassolnivalókról nem is szólva >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.