Gyalog próbálják menteni őket

Sok síelőt elsodort egy lavina a francia Alpokban

A mentési munkálatokat nehezítették a rossz időjárási viszonyok.

2017.03.07 12:27MTI
hirdetés

Síelőket sodort el kedd délelőtt egy lavina egy sípályán a francia Alpokban - közölte a helyi csendőrség.

A France3 francia közszolgálati televízió helyszíni tudósítója szerint senki nem sérült meg a hógörgetegben, a hegyi mentők befejezték a helyszínen a munkát.

A sípálya vezetősége megerősítette, hogy befejeződött a kutatás. Nincsenek áldozatok, csak néhány síelőt "elcsapott" a lavina okozta szélfúvás, ez okozta az ijedséget.

A baleset ismételten Tignes település sípályáján történt, ahol február közepén három francia snowboardos - egy család tagjai - és kísérőjük halt meg egy lavinaomlásban.

Sokan voltak a hógörgeteg alatt (Fotó: AP)

Korábban a csendőrség szóvivője még azt mondta, hogy a szemtanúk szerint sokan vannak a hógörgeteg alatt.

A mentési munkálatokat nehezítették a rossz időjárási viszonyok, amelyek miatt egyelőre helikoptert nem lehet a helyszínre küldeni, a hegyi mentők gyalog próbálták megközelíteni a baleset helyszínét.

A rossz idő is nehezítette a mentést (Fotó: EVN)

A riasztást reggel 10 órakor kapta a csendőrség.

Kedden a lavinaveszélyt 4-esre jelezték az ötös fokozatú skálán a környékbeli sípályák a lezárt pályákon és a pályákon kívül, de az nem vonatkozott arra a pályára, ahol a baleset történt, ott ugyanis engedélyezett volt a síelés.

Az idei síszezon kezdete óta 14 lavinabaleset történt a francia Alpokban és a Pireneusokban, ezekben heten vesztették életüket. Tavaly 45 hóomlásban 21-en meghaltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.