Ismeretlen repülő objektum

Nem lehet tudni mi tart a Föld felé - űrhajó?

Szinte lopakodva tart felénk egy ismeretlen repülő tárgy, mely a jelenlegi pályája szerint február 25-én halad el bolygónk mellett.

2017.01.06 10:57ma.hu

Becsapódástól nem kell tartani, mivel több mint 50 millió kilométer távolságra húz el melletünk a rejtélyes objektum. A NASA aszteroida- és üstökösfigyelő programja, a NEOWISE keretében figyeltek fel még 2016. november 27-én. Átmérője nagyjából 1 kilométeres, de ennél többet nem tudni róla, ugyanis nagyon szokatlan paraméterekkel rendelkezik.

Ha aszteroida lenne, visszaverné a fényt, de ez az objektum sötét. Így persze joggal mondhatnánk, hogy üstökös – csak éppen a csóvája hiányzik ehhez. A NASA JPL kutatólaborja szerint elképzelhető, hogy régen üstökös volt, de már nem az, mert elfogytak róla az illékony anyagok, ezért nincs „farka”.

Mindenesetre csak január 26-áig ennyi objektum közelíti meg bolygónkat

Forrás: RSOE EDIS


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.