Földrengés

Több mint 85 ezren váltak földönfutóvá Indonéziában

A múlt szerdai 6,5-es erejű rengést eddig már csaknem 90 utórengés követte.

2016.12.13 17:56MTI

Több mint nyolcvanötezerre emelkedett azok száma, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonukat Indonéziában a múlt heti földrengés és annak utómozgásai miatt - adta hírül kedden az indonéz katasztrófaelhárítási hivatal.

A múlt szerdai 6,5-es erejű rengést eddig már csaknem 90 utórengés követte, és az érintett terület lakossága inkább óvóhelyekre húzódik, mert azokat biztonságosabbnak véli – mondta Sutopo Purwo Nugroho, a hivatal szóvivője. Hozzátette, hogy legfontosabb az ivóvíz biztosítása, mert sok kút megrongálódott a földrengés miatt, és vize jelenleg ihatatlan.

Több mint 11 ezer épületet rongált meg a katasztrófa (Fotó: MTI/EPA/Hotli Simanjuntak)

Múlt szombaton a hatóságok azt közölték, hogy mintegy 43 ezer ember vált otthontalanná a földrengés miatt.

A szerda hajnali, 6,5-es erősségű földrengés fészke Szumátra szigetének északi részétől mintegy 18 kilométerre volt a tengerben 10 kilométeres mélységben. A természeti csapás miatt 102-en vesztették életüket, csaknem 900-an pedig megsérültek. A katasztrófa több mint 11 ezer épületet rongált meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.