2001-től 2015-ig

Látványos videón a 21. század földrengései

A Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Intézet 2001-től egészen 2015-ig mutatja be az összes addig dokumentált földrengést.

2016.12.07 14:39ma.hu

A NOAA videóján elsőként a rengések epicentruma villan fel és marad színes körként, később zsugorodva, hogy helyet adjon a későbbi földmozgásoknak. A kör mérete mutatja a rengés magnitúdóját, a szín pedig a méretét.

A videó végén elsőként minden rengést felmutatnak az elmúlt 15 évből, majd csak azokat, amelyek ereje meghaladta, a 6,5-ös értéket. Ez a legkisebb erejű mozgás, melyről tudjuk, hogy szökőárt képes kiváltani. Ezután már csak a 8-as, vagy még nagyobb erejű mozgások maradnak, melyek az óceánban vagy a part közelében végigmenve szökőárveszélyt váltanak ki.

Több nagyobb rengést pusztító cunami követett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.