Földmozgás

Pusztító földrengés-sorozat Peruban

Legalább egy ember meghalt, 17-en megsérültek, otthonok dőltek romba Dél-Amerika harmadik legnagyobb országában.

2016.12.03 12:16ma.hu
hirdetés
Forrás: RSOE EDIS

A Richter-skála szerinti 5,5-9s erősségű földrengés történt Peruban. Legalább egy ember meghalt és 17-en megsérültek. Rengeteg épület dőlt romba - tájékoztatta a nyilvánosságot a katasztrófavédelem Twitter-oldalán. A földmozgás 30 kilométer mélyről pattant ki csütörtök hajnalban a Puno régióban, Lampa városától 58 kilométerre, közel a bolíviai határhoz. Legalább nyolc ház teljesen leomlott, 40 épületben pedig komoly károk keletkeztek. Peru szintén a tűzgyűrűn fekszik, így nem ritkák a rázkódások. A csütörtöki rengés óta nem nyugszik a föld, az utórengések erősek és sűrűn kipattannak.

Pár óra alatt ennyiszer mozdult meg a föld

Forrás: RSOE EDIS


Európában egyszerre több helyen mozdult meg a föld

Kattintson a képre!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.