Földmozgás

Thesszalonikinél egyre erősebben reng a föld

A felszínhez közel, mindössze 4 km mélyről pattant ki a földrengés és erősebb volt, mint egy héttel korábban.

2016.11.19 22:08ma.hu
hirdetés
58 renges egyetlen nap alatt

Thesszalonikitől 40 kilométerre viszonylag erős, a Richter-skála szerinti 5-ös erősségű földrengés volt. A rengések erőssége a térségben egyre nagyobb. Az utóbbi hetekben itt már több földrengés volt (ahogy már írtuk korábban is), de ez volt a legerősebb. Ez megfelel annak a trendnek a régióban, hogy a nagy rengést követik kisebb utórengések, hanem több kisebb rengés jelzi előre a következő nagy rengést. Azt nem lehet tudni hogy várható-e most ennél is nagyobb rázkódás, vagy ez volt-e a fő rengés.

Maga a rengés erős és hangos volt de szerencsére csak rövid ideig tartott. Így vélhetően nem keletkeztek károk. Annak ellenére hogy a mélysége csak 4 km-re volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.