Földmozgás

Brutális: arrébb ment a ház a földrengéstől

A szuperhold hatására kialakuló, Richter-skála szerinti 7,4-es erősségű új-zélandi földrengés erejét mutatja ez a felvétel.

2016.11.17 17:54ma.hu
hirdetés

Jól látható, ahogyan a földrengés hatására több mint 10 métert csúszott el az út a törés mentén, mely a ház alatt futott végig, alaposan eltolva az épületet is az alapjáról.

Severe Weather Europe FB-oldal

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, pusztító földrengés rázta meg hétfőre virradó éjjel Új-Zélandot - miközben Kárpátalján is megmozdult a föld. A 7,4-es erősségű földmozgás a szigetország déli pontján történt, de a rengés epicentrumától több száz kilométerre, Wellingtonban is érezni lehetett, annyira, hogy miután megszólaltak a szirénák és az emberek sírva menekültek az utcákra.

Új-Zéland a tűzgyűrűnek nevezett, tektonikai lemezek határán lévő csendes-óceáni és óceániai övezetben fekszik, ahol évente akár 15 ezer földmozgás történik. 2011. február 22-én 6,3-as erősségű földrengés történt Christchurchben, a Déli-sziget legnagyobb városában, amely 185 ember halálát okozta és 30 ezer épületet rongált meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.