Földmozgás

Újabb, magyarok által kedvelt nyaralóhelynél mozdult meg a föld

A magyarok által közismert és kedvelt üdülőhelytől körülbelül 30 km-re volt földrengés.

2016.11.13 09:56ma.hu

A Richter-skála szerinti 3,3-as erősségű földmozgást regisztráltak Korculától 30 kilométerre, mely a magyarok által közismert és igen kedvelt nyaralóövezetnek számít. Csak műszerekkel volt kimutatható a rengés Mlej szigetén, de érdekessége, hogy a felszínhez igencsak közeli volt a földindulás: mindössze 2 kilométeres mélységből pattant ki a rengés.

Nem ez volt egyébként az első, hogy magyarok által közkedvelt üdülőkörzetnél is megmozdult a föld. Nemrég pedig a Richter-skála szerinti 4,8-as erősségű földmozgás rázta meg Görögország második legnagyobb városát. Miközben Olaszország folyamatos elforgásban van, emiatt állandóan mozog a föld alattuk. Ráadásul vele együtt Székelyföldnél is megindult a föld. Nemrég földrengés volt Japán közelében, am miatt le kellett állítani a Sinkanszen expresszvonatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.