5-ös erősségű

Ismét rengett a föld Olaszországban

Ötös erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét.

2016.11.03 07:11MTI

A rengés epicentruma mintegy ötven kilométerre délkeletre volt Perugiától, 10 kilométerrel a felszín alatt. Az amerikai földtani intézet adatai szerint 1 óra 35 perckor mozdult meg a föld.

Castelluccio di Norcia az október 26-i földrengés után (EPA/Massimo Percossi)

Október 26-án 5,5-ös és 6,1-es erősségű földmozgás rázta meg Olaszország középső részét, majd vasárnap 6,6 erősséggel remegett meg a föld, ami több mint három évtizede a legerősebb földmozgás volt Olaszországban.

Fölrengések az elmúlt három napban (INGV)

Az ötös erősségű földrengés közepesnek számít, de komoly károkat okozhat, főleg mivel a rengés epicentruma viszonylag közel volt a felszínhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.