Hurrikán

Máté 2 milliárd dolláros kárt okozott

A trópusi ciklon következtében 175 ezer ember maradt hajlék nélkül.

2016.10.29 08:39MTI
hirdetés

Mintegy kétmilliárd dolláros (560 milliárd forint) kárt okozott a Máté hurrikán október 4-i pusztítása a karib-tengeri Haiti szigetén - közölték pénteken a helyi hatóságok.

175 ezer ember maradt hajlék nélkül (MTI/AP/Rebecca Blackwell)

A Világbank és az Amerikaközi Fejlesztési Bank (BID) támogatásával elvégzett felmérések szerint az 1,89 milliárd dolláros kárból a mezőgazdaságnak okozott veszteség 600 millió dollárt tett ki.

A trópusi ciklon következtében 175 ezer ember maradt hajlék nélkül. Az ENSZ október 14-én közölt adatai szerint 470 ember halt meg, a helyi hatóságok ezt a számot mostanra 546-ra emelték.

Kilenc év átlagában, 2007 óta, a Máté volt a legpusztítóbb hurrikán az Atlanti-óceán térségében. A ciklon, miután végigsöpört Haitin az Egyesült Államok délkeleti államai felé indult.

A hurrikánok szezonja fél évig, július elsejétől november 30-ig, tart az Atlanti-óceánnak ebben a térségében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.