Földmozgás

Folyamatosan reng Olaszország - és megint megmozdult Székelyföld is - mi történik?

Még Horvátországban is érezni lehet az olasz földmozgásokat, de hogy Romániában megint miért mozdult meg a föld? Elképzelhető, hogy van valami összefüggés?

2016.10.27 07:32ma.hu

Elképzelhető, hogy van valami összefüggés a székelyföldi és az olasz földrengés között? Az olasz rengéseket ugyanis ismét követte Romániában is egy földmozgás (mint legutóbb, augusztusban is). A székelyföldi rengés 170 kilométer mélyen történt, tehát károkat semmiképp nem okozott, és még az erőssége és jóval kisebb természetesen.

Mindeközben Olaszországban folyamatosan reng a föld. A Richter-skála szerinti 6-osnál nagyobb erősségű olasz rengést Zadarban és Pulában is érezték szemtanúk. Pulában egy szemtanú elmondása szerint mozogtak a tárgyak a polcokon.

A Tolentino nevű faluban meghalt egy 73 éves férfi szívrohamban, a többi sérültet kórházba vitték, míg mások önmaguk jelentkeztek az orvosi ügyeleteken.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.