Környezetvédelem

Tízezer békatetem lebegett a folyó felszínén

Peru környezetvédelmi ügynöksége vizsgálatot indított, hogy kiderítse, milyen okok vezettek 10 ezer béka elhullásához, amelyek tetemét az ország déli részén lelték meg egy folyóban.

2016.10.18 10:49ma.hu

A Titicaca-tavi béka (Telmatobius culeus) kritikusan veszélyeztetett faj. Nagy testű, zöldes képviselői százainak tetemét találták meg a Coata-folyóban lebegve, minek folytán az Állami Erdőgazdálkodási és Vadvédelmi Szolgálat vizsgálatot indított.

A helyi lakosok meginterjúvolása és a begyűjtött minták alapján úgy hiszik, több mint 10 ezer béka pusztult el egy majd ötven kilométeres szakaszon.

A riadót egy zöldszervezet (Committee Against the Pollution of the Coata River) fújta meg, amely a hatóságokat okolja a folyó súlyos szennyezettségének figyelmen kívül hagyásával.

Tiltakozásul 100 békatetemet helyeztek el a regionális főváros, Puno központi terére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.