Valami elképesztő dolog történt Amerikában

Olyan volt, mintha zombikká váltak volna - öten betegedtek meg egy idegen anyagtól

Érintéssel fertőz az anyag, hallucinációt okoz, a hatóságok értetlenül állnak az eset előtt.

2016.10.15 07:30ma.hu

Öt ember betegedett meg egy ismeretlen veszélyes anyagtól, mely úgy tűnik, hogy érintéssel terjed és hallucinációt okoz - jelentette a hét második felében az Oregon államhoz tartozó Coos megyei seriff hivatala. A veszélyes anyag mentesítők jelentése szerint két helyszín, a Bay Area kórház mellett egy East Bay utcai otthon is érintett az ügyben. Az ismeretlen anyag egy nőről terjedt át két rendőrre, egy gondozott idős nőre és egy kórházi ápolóra. A szakembereknek nem sikerült azonosítani az anyag forrását, de abban biztosak, hogy nem a levegővel terjedt, hanem érintéssel.

Az eset szerdán hajnalban történt, egy 57 éves nő - aki egy 78 éves nyugdíjast gondozott - jelentette, hogy valaki megrongálta az autóját az utcán. A rendőrök ellenőrizték a területet, de nem találtak semmit. Majd a nő visszahívta őket fél hatkor is, ugyanezzel az indokkal. A kiérkező járőrök azt tapasztalták, hogy a bejelentést tévő nő hallucinál, ezért a kórházba szállították.

Forrás: RSOE EDIS

Az ápoló ellenőrizte a beteget, majd nem talált semmi különöset és hazaküldte. Nem sokkal ez után az egyik járőr ment vissza hasonló hallucinációs tünetekkel, végül kollégája is betántorgott, valamint a hazaküldött nő is visszament és a 78 éves gondozottat is magával vitte, mindannyian hallucináltak, végül az ápoló is hasonló tüneteket kezdett produkálni, így azonnal karanténba zárták őket.

A mentesítők vizsgálni kezdték a kórházat, a házat és a mentőt is, majd fertőtlenítettek mindent, helyszínt, járműveket, eszközöket, amihez csak hozzáértek az áldozatok.

Mindenkit, aki valószínűleg érintkezett a szerrel, szintén karanténba zártak és ellátták őket. A seriff szerint mindenki jól reagált a kezelésre, a vérből egyik beteg esetében sem sikerült semmit kimutatni.

Az idegen anyag forrását azóta sem sikerült azonosítani, pedig azonosítottak minden olyan lehetséges gyógyszert és készítményt, amivel a nő kapcsolatba kerülhetett.

Mindkét járőr elhagyhatta a kórházat, az ápolót jelenleg influenzaszerű tünetekkel kezelik, míg az 57 és 78 éves nőket továbbra is kezelik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.