Tombol a hurrikán

Máténak már 26 áldozata van

Már legkevesebb 26 halálos áldozatot követelt és súlyos károkat okozott a Karib-tengeri térségben a Máté hurrikán, amely helyi idő szerint csütörtök este éri el Florida keleti partjait.

2016.10.06 08:14MTI
MTI/EPA

Az óránként 230 kilométeres sebességű széllökésekkel kísért trópusi ciklon eddig Haitit, a Dominikai Köztársaságot és Kubát sújtotta. Elsősorban Haiti déli részén hagyott maga után nagy pusztítást, és ott a hurrikán miatt legkevesebb 22-en vesztették életüket. Segélyszervezetek adatai szerint a forgószél több ezer házat rombolt le.

MTI/EPA

A természeti katasztrófa miatt a haiti hatóságok elhalasztották a vasárnapra tervezett elnökválasztást. Az ENSZ egyik szóvivője szerdán azt mondta, hogy az ítéletidő miatt legalább 350 ezren szorulnak segítségre Haitin.

MTI/EPA

Közben az Egyesült Államokban 1,5 millió embert szólítottak fel a délkeleti partvidéki területek elhagyására a közeledő, jelenleg még a Bahamákon tomboló forgószél miatt. Rick Scott floridai kormányzó szükségállapotot rendelt el szerdán az állam egész területére.

MTI/EPA

Az American Airlines légitársaság törölte összes olyan járatát, amely Florida déli repülőtereiről - Miamiból és Fort Lauderdale-ből - indult volna. A meteorológusok és a floridai kormányzó is azt valószínűsíti, hogy a Matthew olyan pusztító lesz, mint 1992-ben az Andrew hurrikán volt, amely 65 ember életét követelte és 26 milliárd dolláros (mai árfolyamon számolva több mint 7 ezer milliárd forintos) kárt okozott.

MTI/EPA


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.